CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 29, 2009

Ermmmmm

Sayangi sebuah perkenalan kerana disitu terciptanya kemesraan.. Kenangi sebuah perhubungan kerana disitu terciptanya kerinduan....
ermmmmmmmmm.....

Monday, December 28, 2009

Alhamdulillah

Alhamdulillah....
Dapat juga position yg latest interview ari tuh....
X sia-sia ulang alik 3-4 kali seminggu...
Usaha yg membawa hasil...
Sungguh.....

Wednesday, December 23, 2009

Statistics Department



Ermmmm.....tinggal seminggu je lg...sedih..x suka dgn perpisahan....Tp xpe, still blh keep in touch..fb,ym,sms sume blh....xde hal nk contact2.....

p/s: tq en.admin for this picture....

Shah Alam again...

Ptg nih kene pegi Shah Alam lg...huhuuu....kopak duit mcm nih...seminggu smpai 2-3 kali pegi...Isnin lepas g kat sana utk interview...Java tanyo eh..so i jwb guna java sendiri punya version lah....xpe2..suka....sbb kat situ dpt pengalaman dan blh tau mcm mn org kat situ..interviewernya, ofisnya....ermmm...aim position nih sebenarnya..walaupun dah backup dgn satu lg position tuh...huhuhuhu...permudahkan lah.....Plan after ambil offer letter, nk g beli hadiah jap....

Night Picnic at Persint 2...but.....

Ermmm...malam td g pasar mlm kat Persint 2... Hajatnya nk beli mknn dan mkn kat situ juga...
Yelah...best kat situ..environment nya bersih.... Pegi after maghrib, then terus beli makanan masing2...Joinnya 3 org je..huhuhuhuu....sbb adik member nk jalan2, tgk keadaan kat area situ..blh ambik gmbr....ermmmm..suka, suka......Plan after mkn, nk usha2 g jambatan yg cantik tuh..ape namanya, x ingt...jalan kaki..xpe2..blh diusahakan kalo nk pegi juga....huhuhuu..dlm hati berfikir juga..nk jalan kaki?jauh tuh..nmpk mmg dekat..tp....dlm 20minit juga tuh....xpe2....ikut kan aje..kang kempunan lak kawan den ni kang....Tp ape2 pun makan dulu..xkan nk bw kehulu hilir mknn nih....cari port, then mulalah buka bungkusan msg2....tp apakan daya...kita hanya mampu merancang...tuhan juga yg menentukan segalanya...x sampai 10 minit...ade bnda jatuh dr atas....ermmmm...gila..langit menghitam...shahnor sebelum kamu kuar rmh td, tak tgk kat atas ke langit tuh terang @ gelap?Huhuuuhu..mcm mano nih..tangan dah bergaul dgn sambal ns kerabu...hbs mknn masuk air...bungkus sume...blk..cancel plan...jambatan tu lain hari plan lg....naik bus tp nk sampai rmh 30minit..habis satu putrjya pakcik ni pusing..okeh la...picnic juga..tp plan x settle smpai habis..kene cover semula tuh....sebelum berangkat pergi dr putrjya nih.......ermmmmm....

Tuesday, December 22, 2009

Whats wrong with u?

Pg td g jumpa doc sbb sakit lah...huhuhuhu...
Then Doc tanye aku "whts wrong with u"... i reply....huhuhu.....I can't open my mouth...thts why im here now.....then next conversation...
doc: why?
me: tekak sy dah bengkak dan tutup saluran nk bernafas...mulut sy dah xleh nk tampung air liur nih...
doc: sure like tht?
me: ia lah...pasti....why??
doc: ok...just want to know... please said aaaaaaaaaaa...
me: said aaaa??bondo eh nih...nak buat ape??
doc: just said aaaaaa...
me: dnt want...ermmmmmmmmm..wait2... u mean....i must open my mouth?
doc: yes my dear...open lah...
me: huhuhuhu..sory doc...i think u want make joke with me...
doc: its ok...u think out of box...
me: :-)
doc: ermmm...patutnya demam nih...tp demam x nk kuar...so die effect sampai tekak je...
me: oooo.....tp air liur sy xleh nk telan nih...
doc: xleh telan, kuar kan lah....
me: ermmmm...(main tarik tali nmpk...aku kuar kan btl2 kat sini kang...(dlm hati je)).....ape nama sakit nih?
doc: tonsils je....
me: je??
doc: yes..why? specific name is tonsilitis
me: nothing....so..mcm mn nih...
doc: dnt worry lah..ade ubatnya...
me: okeh..time kasih bnyk2....see u again..

Sabar sungguh nk jumpa kakak doc nih..3 jam 15 minit...dpt jumpa 10 minit je....tp bagus flow sistem this place...sistematik..x susah kan org..

Sunday, December 20, 2009

Where u go??

Huhuhuhu.....where u go??Kojo lah....x sompek nk update blog...
Selama nih x pernah dlm list nk g jengah2 website statistics (IT department especially), but in this 6 months, ko lah tempat aku berulang alik...Tp best and challenging...just that sentence can i said..after this maybe shah alam is my new world....not impossible...or come back to my village...huhuhuhu..dnt want....its make my life so limited....huhuhuhuhu...dnt want lah...please..im begging u..

Welcome Home To Your Blog Shahnor....

Huhuhuhuhu.....welcome home to u shahnor.....
last entry 30/03/09.....gila....9 bulan kene tinggalkan..mano ko poie nih...

Monday, March 30, 2009

Shahnoor

video

Hehehe...saje je letak video nih..ni kembar saya yg sama nama..tapi lain2 mak ayah...Jumpa pun tak pernah baby nih, apatah lagi bertegur sapa...takpe2, tengok video pun jadilah...I think baby boy lah die nih....



Wednesday, March 25, 2009

What is on the top of this tower??











p/s : thanks to intan.....

Thursday, March 5, 2009

3D Amazing Art

1. 3D Street Art

video


video


2. Coffee Drawing

video


3. Sand Painting

video

Wednesday, February 25, 2009

Dead Fred Pen Holder

KILL YOUR FRUSTATION!!!! Lain kali kalo x dapat settle kan sesuatu masalah, jgn dibaling pen tue... Skrg ada cara nk lepaskan geram..Just cucuk kat pen holder yg berbentuk org yang baring mcm kene tikam...Buat la bnyk kali pun..xde halnya sbb itu mmg tempat pen tue...Confirm pen tak rosak, hati puas....




Gardening In A Keyboard

Kadang-kadang hobi org ni lain mcm sikit..Mcm x logik, tp mungkin blh dicuba...Ada pulak bercucuk tanam kat keyboard..Tak logik kan? Tp nk test blh je...Mana tau blh jadi kaya pulak dgn cara tuh sbb x payah nk beli tanah utk berkebun dan xdelah kene panas matahari...Picture bwh ni mungkin tuan punya PC tu suka udara segar yg original sambil surf internet kot...Kalo tak pun die suka benda yang berkembang ada kat depan mata...Kalo setakat taugeh yg kecik tu blh la...Takkan ko nk tanam jagung lak...Tapi kan nk try tanam kat keyboard ni bagus juga sebab dah already batas-batas die..senang nk susun korang punya tanaman...Tak payah nk buat batas2 sendiri...So, do u want to try??










Longest Blog??

Ermmm.. percaya tak blog nih boleh jadi blog yg paling panjang di Internet.. Maleh nk tipu, tp try dulu...Nasib la kalo sape yg x dpt rasakan kepanjangan page nih...Tp mcm mn nk tunjukkn ye...

(Press F11 (wajib), and start your journey)





Removable Suntan Tattoo



Seorang warga China ada idea pulak nak buat tatoo yang blh tanggal..Ditebuknya baju dan buat corak then berjemur tengah panas berjam-jam utk dapatkan corak mengikut yg telah di design tuh..Memang la jadi...Ermmm...macam2 lah..Tp ingat jgn dibuat pulak...Just nak tau pemikiran org tu diluar jangkaan kita..

Movie Mistakes









Maths Will Make You Mad












Tuesday, February 24, 2009

Desktop Wars

video

Friday, February 20, 2009

Screaming from Yahoo

Rasenya dah ramai tau tentang jeritan dari yahoo nie...tp apa salahnya letakkn kat blog nih...saje2 nak banyakkan entry....hehehehe...("idea-idea, mana kamu....")... Back to the topic buat sape2 yg belum tau tuh yahoo ni blh menjerit...test lah...kalo kita pegi website yahoo tuh, tgk kat die punye banner tuh...nmpk??kan ade tanda seruan kat hujung tu kan?? cuba klik, kejap lagi menjerit la die...nasib baik xde kuar gambar tuan punya yahoo nie skali...


Tuesday, February 17, 2009

Hmmmm....Yummy....











Tuesday, February 10, 2009

I Love You Cicak

video

p/s:- thanks for liza n ira....

Friday, January 30, 2009

Satellite Images of Azna

Saje je search nama sendiri kat google...Memang la jumpa, paling x pun mesti link kat UTeM kan.. Namun...keh keh keh...ade kat Iran rupanya...perghh jauh tuh..tak terpikir pun blh sampai situ..Tp itu for my 2nd namelah..Iyelah kakak, saya x tipu...Bwh nih die punya maklumat...

Original name: Aznā
Geographical location: Lorestan, Iran, Asia
Geographical coordinates: 33° 27' 16" North, 49° 27' 21" East

Nak bukti lagi??Biasalah...hanya gambar yang mampu membuktikkannya..keh keh keh..poyos...Kalo nak nampak jelas, click je gambar tuh...After this, search my 1st name la pulak...

Water, water, anywhere...

Semua org tau ape itu air..Start dr penggunaan yg betul sampailah ia blh dijadikan penyebab yg blh mengkucar-kacirkan hidup kite...Semua itu ade sebab dan penyebabnya...

Ape pakcik tuh buat?? Pekerja2 dr Jabatan Tenaga dan Air sedang melepaskan beribu-ribu bola2 plastik hitam di takungan Ivanhoe (Los Angelas).. Besar setiap bebola tuh lbh kurang 4".Tujuannya adalah untuk melindungi air dlm takungan itu terkena pancaran matahari yg berlebihan. Ini utk pastikan kandungan air itu selamat sebelum disalurkan kepada pengguna..

Chinese New Year

Lamanya x update....macam dianaktirikan pulak page nih....xpe2...sabar ye anak2...pegi cari rezeki, tu yg x sempat nak jenguk tuh... Kali nie picture yg nak ditunjukkan sekitar sambutan tahun baru cina kat seluruh dunia (tp ambik 3-4keping je) sbb mcm2 cara utk meraikannya...



Agak2 ape diorang tgh buat tuh?Diorang nak beli tiket keretapi lah kakak...Environment nih ade kat Kumming, wilayah Yunnan (China).. Senang cakap mcm sediakan payung sebelum hujan...Yelah dah tentu lama nak beratur, so nak selesa bw la ape yg patut utk dapatkan tiket2 tuh...Ermmm..patutlah ramai, sbb kat sana kan majority diorang guna basikal. So xkan nak blk kg naik basikal...Tp kan...sama pulak semua bentuk kerusi tuh..msti org yg sama juga beli tiket setiap tahun..

Ini kat Kuala Lumpur...Just nak focuskan kat lampu2 tu je...Cantikkan..

Aduhai uwan ni, masih jadi performer lagi walaupun umur dah agak lanjut...Lepas tu ganas lak tuh, main hisap rokok lak...tp xpe, semangat nak raikan perayaan tuh yg penting...umur bukan penghalang..Uwan ni duduk kat Beijing China. Tergoda siut tgk senyumannya...


Bekarpet-karpet (betul ke kata ganda tuh) mercun diperuntukkan utk sambut raya cina...Dah bakar ape yg dapat??Sampah kan??Buang duit je..Tp xleh ckp juga..mungkin itu budaya @ upacara keagamaan masyarakat mereka...So senang cakap "pokok dek kau lah"..Masing2 ade cara sendiri janji jgn silap langkah...kat M'sia pun lebih kurang mcm tu juga...Tpkan mesti kilang fireworks ni untung giler kalo sume tempat beli bnda ni bekarpet-karpet..

Ape tuh?? Nampak mcm karipap...Ontah...Dalam BI disebut dumplings..Bile ditranslate dipanggil ladu..Tp still x tau ape bnda tuh..Abaikanlah...Kuih nih mcm makanan wajib waktu thn br cina..Dalam die ade daging..Daging ape?Agak2 sendirilah...Tpkan cantik pulak cara die susun kuih nih, ade seni...








Tuesday, January 6, 2009

Giant Animals








Marzipan Babies

Percaya atau tidak gambar ini bukanlah bayi sebenarnya....Tapi kek....ermmm....betul... Tak tipu.... Ia diperbuat dr marzipan (adunan pekat dari badam, gula dan lain2)...Bentuk yang terhasil bergantung kepada imiginasi perekanya...Cara membuat kuih tu rasenya sama step mcm buat kuih bakar yg ade kat Msia nih..tp....mcm x sampai hati nak makannya...kan mudah utk kite mkn kalo bentuknya selain bentuk baby nih...









Yellow Treehouse Restaurant

Ermmm..menarik..menarik.... Selalu kat Msia cuma ade restoran atas jejambat (btl ke term 'jejambat' tuh??), tapi di New Zealand ade yg bina restaurant di atas pokok utk menarik pelanggan. Architecturenya berbentuk kepompong besar yang bercamtum dengan pokok tersebut...Cara nak naik ke atas?? Mestilah diorang sediakan laluan nk ke sana... xkan kite kene panjat pulak...Tp x taulah kalo ade yg murah hati nk suke2 hati pegi panjat...Kalo sanggup, buatlah..Tp confirm free2 kene sound...


Align Center








Related Posts with Thumbnails